EEN ZWARTE DAG!!!

Een zwarte dag of eigenlijk een zwarte week kunnen wij dit wel noemen!
Na negen maanden drukke voorbereidingen zijn we in onze laatste week aangekomen. Klaar voor vertrek en de tas bijna gepakt!!! Echter hebben we met een ding geen rekening gehouden!
 

Dinsdag 17 februari, 12 dagen voor vertrek. Anouk moet even naar het ziekenhuis voor een normale controle. Tijdens een echo ziet de verpleegkundige iets raars. Na uitvoerig onderzoek blijkt dat er iets goed mis is. Er zijn cystes geconstateerd. Anouk reageert laconiek en zegt “ooo die kunnen er over 18 maanden ook wel geopereerd worden”. Maar dat vind het ziekenhuis geen goed idee! Ze zeggen dat het een makkelijke en eenvoudige kijkoperatie wordt en dat we volgende week zeker op reis kunnen. 

Twee dagen later, op donderdag 19 februari kan Anouk geholpen worden. s’ Avonds blijkt dat de operatie niet zo eenvoudig verlopen was en dat een kijkoperatie geen optie was. Het gevolg is dus dat ze het hebben moeten opereren. Na een gesprek met de verpleegkundige blijkt dat Anouk zes weken moet herstellen en dat geadviseerd wordt om de wereldreis twee maanden uit te stellen! Een nachtmerrie voor ons! Maar we realiseren ons goed dat gezondheid boven alles gaat. Wij waren overigens blij dat ze het hier in Nederland ontdekt hebben en niet ergens in een uithoek tijdens onze reis.

Vrijdag 20 februari een dag na de operatie heeft de chirurg een goeie mededeling! Het is goedaardig, ook zei hij als het herstel voorspoedig verloopt en er geen complicatie optreden wij vrijdag 27 februari kunnen vertrekken. Op voorwaarde dat we het rustig aan doen en dat Anouk absoluut niets mag tillen! In de loop van de dag krijgt Anouk van de verpleegkundigen voortdurend het advies om de reis een maand of twee uit te stellen. Maar op dit moment houden wij graag het advies van chirurg aan en hopen volgende week toch te kunnen vertrekken.

Echter de kans dat we daadwerkelijk vertrekken schat ik in op 50%.

Op dit moment is dus alles heel onzeker en we moeten per dag bekijken hoe het herstel gaat verlopen. Ook leert ons dat tijdens al het geregel rondom de wereldreis wij de annuleringsverzekering over het hoofd hebben gezien. Marcel heeft geluk. Hij was te laat met het opzeggen van zijn doorlopende reis / annuleringsverzekering. Echter Anouk was op tijd en dat houdt dus in dat Anouk geen annuleringsverzekering heeft. Gelukkig bestaat de mogelijkheid om de vlucht naar Zuid Amerika een dag voor vertrek voor 100 euro te annuleren maar de vluchten naar Zuid-Afrika en Turkije kost ons 100%. Of te wel Anouk zal haar reissom niet terug krijgen.

Het is dus hopen dat het herstel voorspoedig verloopt en dat we vrijdag 27 februari op het vliegtuig zitten naar Rio de Janeiro!!!

Naar de home pagina                                                                        Naar de voorbereidingen